Unioniștii au fost din noi alungați de la protestele opoziției de la Chișinău; Activist DA: ”Tricolorul, steag fascist!” // VIDEO

Unioniștii au fost din noi alungați de la protestele opoziției de la Chișinău. Mai mult, unul dintre activiștii Maiei Sandu și ai lui Andrei Năstase a spus că tricolorul românesc este steag fascist, de aceea, nu are ce căuta acolo.

Potrivit portalului Deschide.md, înregistrarea a fost făcută acum câteva zile de un membru al Partidului Unității Naționale, condus de Traian Băsescu, care a venit să protesteze, alături de colegii de formațiune, contra sistemului mixt de vot.

"N-are cine vă lichida pe voi, cu unirea. Noi suntem țară și suntem aici, nu unire. Ăștia cu steaguri străine... Ăsta-i steag fascist. A luptat cu Hitler, în '40-'41." 


Nu doar simpatizanții de rând ai opoziției împărtășesc această opinie. Același mesaj l-a transmis unioniștilor și Alexei Tulbure, unul dintre liderii mișcării protestatare.

 "Provocați aici lumea. Mergeți și vă uniți în altă parte. Ei au altă treabă și altă agendă."


Anterior, chiar liderii opoziției zis proeuropene s-au pronunțat categoric împotriva unionismului. Recent, președintele PPDA, Andrei Năstase, a declarat, pentru un post rusesc de televiziune, că Unirea este o aiureală.

La rândul său, lidera PAS, Maia Sandu, s-a arătat convinsă, în timpul unui congres al formațiunii, că Uniunea Europeană nu-i va permite României să anexeze Republica Moldova.