Ilan Șor, în pas cu opoziția // VIDEO

Magazine sociale în locul sediilor Partidului Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate. Asta promite să facă primarul de Orhei, Ilan Șor, pentru susținătorii săi.

Câteva mii de persoane au venit în marș la PAS și PPDA și le-au lăsat liderilor celor două partide câte o plăcuță sugestivă. Clădirile au fost înconjurate de sute de polițiști care au asigurat ordinea publică.

Noi începem colectarea semnăturilor pentru magazinele sociale. Le vom trimite europarlamentarilor, comisarilor europeni, vom demonstra Europei că acești nemernici mint. Ei, pur și simplu, mint”, a spus Ilan Șor.

Oamenii, care au venit cu autocarele la Chișinău, din diferite raioane, spun că datorită magazinelor sociale, își pot cumpăra mai ieftin de mâncare.

Nu toți manifestanții știau însă exact de ce protestează.

Maia Sandu și Andrei Năstase au refuzat să discute cu protestatarii. Scandalul a izbucnit după ce deputații liberal-democrați au cerut, în Parlament, audierea directorului Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, în legătură cu activitatea magazinelor sociale, deschise de Ilan Șor. Joi, sediul PPDA a fost pichetat și de federațiile de sport din Moldova, după ce opoziția a decis să împiedice construcția complexului cultural-sportiv Arena Chișinău.