OPINIE // Ce s-ar fi întâmplat dacă, astăzi, polițiștii lăsau sediile PAS şi PPDA fără apărare?

Şi alte formațiuni politice decât PPDA sau PAS pot folosi manifestațiile de protest în calitate de armă electorală. De această părere este jurnalistul român Victor Nichituş, într-un articol publicat astăzi pe blogul său. Nichituş se referă la acţiunea de protest derulată de simpatizanţii Partidului "Şor".

"Poate, Maia Sandu și Andrei Năstase ar trebui să cunoască furia celor care au alte convingeri politice. Ca să înțeleagă că îndemnurile domniilor lor, de chemare la insubordonare, adresate corpului de poliție, reprezintă o gravă eroare. Și se aseamănă cu zicerea din vechiul proverb românesc, cu cine sapă groapa altuia. Ca să nu pice chiar ei în ea", scrie Victor Nichituş.

În continuare, jurnalistul se întreabă ce s-ar fi întâmplat astăzi, dacă poliţiştii, pe care îi blamează Andrei Năstase şi Maia Sandu, ar fi lăsat fără apărare sediile PAS şi PPDA.

"La 11 iulie 2018, simpatizanții Partidului Acțiune și Solidaritate și ai Partidului Platforma Demnitate și Adevăr s-au adunat în fața Inspectoratelor de Poliție din municipiul Chișinău unde au strigat lozinci provocatoare la adresa polițiștilor și i-au îndemnat să nu execute ordinele primite de la conducătorii lor ierarhici. Aflat în fața Inspectoratului de Poliție Râșcani al municipiului Chișinău, vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, a declarat că polițiștii au dreptul să nu execute ordinele. Ce s-ar fi întâmplat dacă astăzi, polițiștii îndeplineau cerințele binomului Andrei Năstase/Maia Sandu și lăsau sediul PAS fără apărare?", se întreabă jurnalistul.