Amânarea primei tranşe de asistenţă macrofinanciară nu va afecta relaţiile dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană

Amânarea primei tranşe de asistenţă macrofinanciară nu va afecta relaţiile dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Afirmațiia a fost făcută de ambasadorul ţării noastre la Bruxelles, Eugen Caras, dupa reuniunea diplomaţilor de la Chişinău. Oficialul a menționat că reprezentanţii UE urmăresc cu mare atenție ce se întâmplă în ţara noastră.

”Bruxelles-ul manifestă interes sporit față de ceea ce se întâmplă în Republica Moldova MUSCA 03.46 Relația cu Bruxelles-ul trebuie să fie una stabilă și imprevizibilă și nu suntem într-un joc unde să luăm decizii pripite, trebuie să fie calmitate şi o abordare instituţională”, a spus Ambasadorul Republicii Moldova la Uniunea Europeană, Eugen Caras.

Cât privește adoptarea rezoluției ONU privind retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului, ambasadorul Moldovei în Rusia, Andrei Neguţa a menționat că Moscova este indignată de acest document.

”Este o măsură contraproductivă, că trebuia discutat în formatul 5+2. Și ei au rămas mirați și indignați de această propunere insistentă a părții moldovenești”, a spus ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguța.

La rândul său, ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi a declarat că imaginea țării noastre trebuie îmbunătățită. Oficialu a speciaficat că în cadrul reunii vor fi stabilite prioritățile misiunilor diplomatice.

”După o pauză de șase ani a avut loc reuniunea anuală a diplomației moldovenești. Cu acest prilej am avut o discuție pe politica internă și cea externă”, a menționat ministrul Afacerilor Externe, Tudor Ulianovschi. 

”Este o discuție foarte utilă pentru că noi suntem într-un contact cu misiunile noastre diplomatice MUSCA 01.59 Eu cred că noi destul de mult am comunicat despre suspendarea asistenței macrofinaciare, noi contăm foarte mult, că aceasta va fi reluată”, a precizat prim-ministrul Pavel Filip.

Reuniunea diplomaţiei moldoveneşti va dura până miercuri.