Zarvă mare la primărie

Nici nu s-au apucat bine de lucru, că au și tras chiulul. După o pauză de mai bine de trei luni, ședința Consiliului Municipal Chișinău a fost, din nou, amânată.

Totul după ce consilierii socialiști au părăsit sala, nemulțumiți că pe ordinea de zi au fost incluse proiecte suplimentare. Aceștia au cerut ca inițiativele să fie examinate în cadrul unei alte întruniri, așa cum a fost stabilit inițial.

Totuși, președintele Consiliului a supus votului examinarea subiectelor adiționale, întrucât, susține el, acestea ar fi importante.

Ordinea de zi de bază a fost transmisă de zece ori la reexaminare. Cât se poate deja să transmitem la reexaminare? Eu nu am de gând mai mult să vorbesc pe tema asta, așa că eu supun încă o dată votului acest proiect...”, a spus Adrian Culai - consilier PLDM.

”Într-adevăr sunt proiecte importante pentru oraș, care meritau să fie incluse în ședința actuală. Vine sezonul estival și va fi mai greu de adunat Consiliul Municipal”, a adăugat consilierul PL, Ion Ciobanu. 

Trebuie să mergem pe ordinea de zi de bază, pentru că avem foarte multe proiecte. Cineva, totuși, insistă, pentru că, probabil, are două-trei proiecte importante pentru el”, a precizat socialistul Ion Ceban. 

Consilierii urmau să analizeze 36 de proiecte, printre care și cel cu privire la proiectarea și construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, pe teritoriul capitalei.