Voronin, în război cu Chirtoacă

Dorin Chirtoacă, se va întâlni în instanță cu Vladimir Voronin. Asta după ce fostul edil al capitalei a declarat că liderul PCRM a privatizat clădirea fostului cinematograf Gaudeamus în anul 2004, când era președinte al Republicii Moldova. Voronin a negat că are vreo implicare în acest scandal și a prezentat documente care demonstrează cine este proprietarul clădirii.

În stilul său obișnuit, nu au lipsit nici „perlele" la adresa lui Chirtoacă: „El cade toată noaptea din pat și se bate cu capul de beton, el nici țol nu are pe pământ așternut. Aici sunt toate documentele, tot și asta nu e tot, este acolo la mine o mapă întreagă, care o să fie prezentată în judecată, fiindcă acest oligofren trebuie să răspundă pentru declarațiile lui, doar dacă aduce spravcă că-i sumaședșii, atunci judecata poate să-l elibereze".

Dorin Chirtoacă nu a fost găsit la telefon pentru a comenta acuzațiile liderul comuniștilor.

Nici șeful statului, Igor Dodon, nu a scăpat de ironiile lui Voronin: „El iar pleacă în vizită să deschidă – fără el Campionatul Mondial la fotbal în Rusia, nu se deschide, nu-l poate deschide nimeni, nici Puțin, nici nimeni dacă nu vine Dodon. Și el iar trebuie s-o șterpelească la Moscova. Cu „clubnica" s-a clarificat. Să îi oferim și lui Dodon titlul de Artist al poporului. Sau artist călător sau ceva așa - „legușca puteșestvinița".

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a anunțat miercuri că va întreprinde o vizită la Moscova. Dodon că a fost invitat de omologul său rus pentru a participa la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal 2018.