„La mulți ani! Plecați acasă!”

„La mulți ani! Plecați acasă!" Cu acest mesaj i-au „felicitat" unioniștii pe soldații ruși dislocați în regiunea transnistreană cu ocazia Zilei Naționale a Federației Ruse.

La eveniment au participat și câțiva veterani ai războiului de la Nistru, care au solicitat retragerea trupelor rusești din regiunea transnistreană.

Suntem împotriva oricăror conflicte militare, oricăror războaie între noi. Noi nu atacăm Federația Rusă și nu înțelegem de ce Federația Rusă ne atacă pe noi. Este un conflict inventat, este un pretext folosit pentru a ocupa o bucată de teritoriu", a spus Vlad Bilețchi - președinte AO „UNIREA – ODIP".

Am venit să le aducem aminte să-și ducă armata acasă de pe teritoriul Republicii Moldova, să le aducem aminte că dorim să colaborăm cu ei, vrem să avem o relație de prietenie, nicidecum o Rusie acaparatoare", a menționat și Bianca Roșcovanu - voluntar „UNIREA – ODIP".

Timp de două zile, unioniștii vor organiza o campanie de informare și le vor vorbi oamenilor despre pericolul dislocării armatei ruse pe teritoriul Republicii Moldova.

În data de data de 12 iunie, Rusia și-a declarat independența față de Uniunea Sovietică.