Andrei Năstase riscă dosar penal

Scandal în fața fostului cinematograf Gaudeamus. Noul primar ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, a apărut, din nou, în fața instituției, acolo unde a început demolarea clădirii. La scurt timp, la fața locului și-a făcut apariția și proprietarul terenului, care i-a solicitat viitorului edil să părăsească teritoriul. Acesta nu s-a supus îndemnului și a plecat abia după intervenția poliției. Mai mult, reprezentanții companiei de construcții responsabile pentru lucrări îl acuză pe liderul PPDA că a agresat mai mulți muncitori și susțin că vor depune o plângere pe numele lui Năstase. 

Unul dintre muncitori s-a ales cu o traumă din cauza domnului Năstase sau a echipei, urmează să vedem cine anume se face vinovat. Al doilea muncitor a fost șantajat, speriat, că dumnealui a trebuit să fugă, neștiind cine este domnul Năstase. Va fi depusă o plângere la poliție și va fi atacat în judecată”, a spus reprezentantul companiei de construcții, Vitalie Verejan.

Înainte să plece, Andrei Năstase a declarat pentru presă că ar fi primit un mesaj din partea viceprimarului Nistor Grozavu, care l-a anunțat că există o dispoziție privind stoparea demolării.

O dispoziție cu privire la sistarea lucrărilor de desființare a construcției din strada V. Alecsandri, îmi dă numărul – 01002082118.01, verificați și sistați această ilegalitate”, a spus Năstase.

Ulterior, Primăria Chișinău a emis un comunicat de presă prin care a confirmat că lucrările de demolare a construcției au fost sistate. În timpul ședinței Primăriei, primarul ales, însoțit de vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, a dat buzna în sală. Acesta a afirmat că vrea să discute cu viceprimarul capitalei și cu arhitectul-șef despre situația în care s-a pomenit cinematograful Gaudeamus. Acțiunea lui Năstase a fost calificată de primarul interimar, Ruslan Codreanu, drept una cu tentă politică.

Întrebarea mea de ce nu s-a mers până acum pe scandalul respectiv, pentru a preveni. De ce noi încercăm să fim pompieri, după ce focul nu mai poate fi stins?! Cunosc foarte mulți activiști civici, care discutau despre Gaudeamus anterior. De ce s-a așteptat să se treacă la demolare?!”, a comentat primarul general interimar Ruslan Codreanu.

Potrivit primarului interimar al capitalei, contractul de vânzare-cumpărare a terenului pe care se află cinematograful Gaudeamus a fost semnat încă în anul 2004.