Moldova are parte de sprijin constant din partea Uniunii Europene

Republica Moldova are un singur plan, integrarea în Uniunea Europeană. Declarația îi aparține premierului Pavel Filip și a fost făcută la o conferință de presă susținută împreună cu Comisarul European pentru Politica Regională, Corina Crețu, aflată în prima vizită oficială la Chişinău. 

Mai mult, Filip a specificat că țara noastră este gata să ofere „Moldinul" și să devină al 28-lea stat din UE, asta după ce oficialul european a spus că regretă ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Oficialul moldovean a venit astfel cu un îndemn ingenios.

„Noi suntem gata, doamna comisar, să oferim MOLDIN-ul și să luăm locul 28 în Uniunea Europeană. Nu suntem siguri că vom fi tot atât de mari contribuabili ca și Marea Britanie, dar consumatori vom fi", a menționat Premierul Pavel Filip.

În același timp, Comisarul european, Corina Crețu a declarat că Republica Moldova continuă să beneficieze de numeroase proiecte cu sprijinul Uniunii Europene. Mai mult, oficialul european a menționat că reformele întreprinse de țara noastră sunt monitorizate atent la Bruxelles și a îndemnat guvernarea să continue angajamentele asumate.

„Sunt proiecte concrete, care îmbunătățesc viața de zi cu zi a oamenilor, în primul rând acestea privind apa și canalizarea și eficiența energetică a clădirilor, care are un impact imediat în viața de zi cu zi a oamenilor, pentru că oamenii vor vedea imediat în prima lună factura energetică, faptul că au fost modernizate", a punctat Comisarul European pentru Politici Regionale Corina Crețu.

Comisarul European pentru Politica Regională, Corina Crețu, întreprinde o vizită în Republica Moldova până sâmbătă, 19 mai. Cei doi oficiali vor susține vineri o lecție publică pentru studenții Academiei de Studii Economice privind colaborarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, iar sâmbătă, aceștia vor merge la Ungheni, unde vor participa la Deschiderea Orășelului European 2018.