Andrei Năstase riscă să rămână fără sediu; Mai grav stă situația cu fratele acestuia

PPDA ar putea rămâne fără sediu, iar fratele lui Andrei Năstase, Vasile Năstase, riscă să fie cercetat penal. Potrivit unei investigații realizată de portalul de știri deschide.md, clădirea de pe str. 31 August nr. 15, unde se află sediul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr a fost privatizată de publicația periodică „Glasul Națiunii" printr-o schemă frauduloasă.

Mai exact, aceștia s-au înțeles cu reprezentanții Primăriei să nu atace încheierile de judecată care sunt în defavoarea instituției. În consecința acestei neglijențe intenționate, persoanele fizice se aleg cu bunuri imobile sau terenuri obținute de la municipalitate, prin intermediul instanțelor de judecată.

Potrivit raportului de evaluare întocmit de Întreprinderea de Stat „Audit și Evaluare", valoarea de piață a imobilului, constituia la acea vreme 42 800 euro - un preț mult mai mic decât valoarea reală a unei astfel de clădiri aflate în inima capitalei. Faptul că imobilul reprezintă patrimoniu național este confirmat în Registrul Monumentelor ocrotite de stat.

Contactat de jurnaliștii portalului, Vasile Năstase a spus că privatizarea clădirii a avut loc în limitele legii.

Foto: colaj realitatea.md