După Reghina Apostolova, i-a venit rândul și lui Ion Ceban

Partidul Unității Naționale solicită excluderea candidatului socialist din cursa electorală pentru șefia capitalei. Anunțul a fost făcut de președintele executiv al PUN, Anatol Șalaru, care acuză PSRM de utilizarea banilor nedeclarați în campania electorală.

„Menționăm că, în comparație cu Partidul Unității Naționale, care a cheltuit pentru 14 panouri electorale 215.253 lei, Partidul Politic Partidul Socialiștilor din Republica Moldova are minimum 100 de panouri electorale amplasate în Chișinău și municipiul Bălți și a declarat doar suma de 160.473 lei", a declarat președintele executiv al PUN, Anatol Șalaru.

Partidul Unității Naționale reclamă încălcări ale legislației electorale, care interzice folosirea fondurilor financiare și materiale nedeclarate de către concurenții electorali, motiv pentru care aceștia solicită Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău anularea înregistrării lui Ion Ceban în campania electorală. Candidatul socialiștilor nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile. 

Săptămâna trecută, în urma unei sesizări depuse de PUN, candidata Partidului „Șor" pentru funcția de primar al capitalei, Reghina Apostolova, a fost exclusă din cursa electorală printr-o decizie a Curții de Apel, care a fost contestată de catre avocații formațiunii la CSJ.