PD: Partidul Socialiștilor și Partidul Liberal și-au pierdut dreptul moral de a mai conduce Chișinăul

Partidul Socialiștilor și Partidul Liberal și-au pierdut dreptul moral de a mai conduce Chișinăul, după ce timp de 10 ani au demonstrat un management defectuos în fruntea capitalei. Declarația aparține Partidului Democrat, care a îndemnat chișinăuienii să voteze așa cum consideră ei, dar le-a recomandat să nu susțină candidații PL și PSRM.

 „Reprezentanții partidelor care se declară pro-europene s-au atacat unul pe altul, ca până la urmă nelăsând această posibilitate de a se așeza la masa de negocieri și de a trece acel egoism personal. Nu are dreptul moral să-i susținem în această campanie două partide. Este vorba de Partidul Socialiștilor și este vorba de Partidul Liberal", a declarat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari.

De cealaltă parte, candidatul PL, Valeriu Munteanu, a criticat declarațiile, numindu-le „provocări înainte de alegeri", și că "chișinăuieni știu să aleagă grâul de neghină".

Candidatul socialiștilor, Ion Ceban, nu a răspuns la telefon pentru a comentarii. Anterior, Partidul Democrat a îndemnat partidele pro-europene să se așeze la masa de negocieri pentru identificarea unui candidat comun de dreapta.

Astfel, dacă Reghina Apostolova, candidatul Partidului Șor, va fi exclusă definitiv din cursa electorală, vor rămâne 11 candidați care concurează pentru fotoliul de edil al capitalei.