Andrian Candu: ”Nu Republica Moldova, ci Dodon a primit statut de membru observator în Uniunea Eurasiatică”

Republica Moldova nu are cum să fi primit statut de observator în Uniunea Economică Eurasiatică, deoarece un astfel de acord ar fi trebuit aprobat de Parlamentul Republicii Moldova și de Guvern, susţine preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Nici Guvernul și nici legislativul nu au depus cereri către Uniunea Economică Eurasiatică și nu au solicitat vreun statut expres prin lege.

"În aceste condiții, Igor Dodon și PSRM sunt cei care au primit statut de observator și categoric nu statul Republica Moldova. Țara noastră este deplin angajată în cooperare cu Uniunea Europeană, iar parcursul european este singura opțiune strategică de dezvoltare a țării, care oferă șanse de progres și stabilitate pentru generații. Din acest motiv, am inițiat procedura de modificare a Constituției pentru introducerea vectorului european drept unica opțiune de dezvoltare în prevederile legale. Nici Igor Dodon și nici alt demnitar nu poate fără suportul Parlamentului să decidă alt curs pentru Republica Moldova", a declarant speakerul Andrian Candu.

Amintim că, ieri, președintele Igor Dodon a anunțat, pe Facebook, că Republica Moldova a primit statutul de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice. Dodon a mai scris că cel care a propus ca țara noastră să obțină acest statut a fost liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.