Silvia Radu: „Nu voi promova niciodată interesele unui partid”

„Nu voi promova niciodată interesele vreunui partid. Indiferent dacă voi primi susținerea politică a unui partid în campania electorală, interesele locuitorilor din Chișinău vor fi prioritatea mea". Declarația aparține primarului general interimar al capitalei, Silvia Radu, în cadrul emisiunii „Puncte de reflecți" de la postul de radio Vocea Basarabiei.

Potrivit Silviei Radu, faptul că este un primar apolitic, care nu reprezintă niciun partid, deranjează concurenții săi, care „continuă să inventeze minciuni despre ea în loc să fie preocupați de problemele oamenilor". „Sunt și am fost mereu o persoană independentă. Cred că sunt și un manager bun, iar locuitorii Chișinăului au reușit să vadă că pentru mine contează mai mult faptele decât cuvintele. Categoric nu reprezint niciun partid, nu am lucrat niciodată pentru Guvern. Acest lucru deranjează pe foarte mulți politicieni, care, din lipsă de argumente, inventează tot felul de minciuni. Eu voi continua să pun pe primul loc problemele chișinăuienilor", a declarat Silvia Radu.

Întrebată despre pregătirile pentru Paștele Blajinilor, Radu spune că în aceste zile va fi interzis accesul transportului privat pe teritoriile cimitirelor din capitală. Mai mult, autoritățile au identificat sute de locuri de parcare pentru autoturismele private, pe teritoriile din zona adiacentă a Cimitirului „Sf. Lazăr". „Se lucrează chiar și astăzi la pregătirea acestor spații de parcare. Se repară și trotuarele, iar în zilele respective va fi deschisă cea de-a treia poartă a cimitirului, pentru a asigura o comoditate sporită chișinăuienilor. Vrem ca oamenii să-și pomenească rudele în condiții decente", a precizat primarul general interimar.

În ceea ce privește covorul de flori din scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului", Silvia Radu spune că acesta va putea fi admirat până marți după sărbători, după care plantele vor fi replantate în parcurile și scuarurile din oraș. „Eu mi-aș dori ca odată cu lansarea acestui covor, să marcăm o nouă tradiție la Chișinău, și anume Săptămâna Florilor. Doresc ca orașul nostru să fie mai frumos, mai verde și să creăm un loc de atracție atât pentru chișinăuieni, cât și pentru turiști", a declarat Silvia Radu.