Traian Băsescu ar fi susținut candidatura Maiei Sandu la Primăria Chișinăului

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a lansat declartații tari în ediția de miercuri a emisiunii Forum de la postul de radio Vocea Basarabiei. Fostul lider de la Cotroceni a menționat că formațiunea la care este președinte de onoare, PUN, nu l-ar fi trimis în lupta electorală pe Constantin Codreanu, dacă ar fi avut o alternativă viabilă de a susține.

Băsescu a confirmat că a discutat cu liderul PNL Vitalia Pavlicenco și cu fostul edil al Capitalei Dorin Chirtoacă, dar şi cu "un reprezentant al PLDM". Politicianul de peste Prut a pus punctul pe i când a fost vorba despre Maia Sandu, pe care ar fi susţinut-o dacă proeuropenii i-ar fi înaintat candidatura.

Prin Inițiativa 2012, condusă de George Simion, am încercat o contactare a tuturor liderilor politici pro-europeni și unioniști. N-am reuști. Până la urmă, deși invitația a fost expediată tuturor, am avut o întrevedere cu doamna Pavlicenco, în care obiectivul meu a fost să găsim un candidat unic. M-am întâlnit cu un reprezentat al PLDM-ului și m-am întâlnit cu domnul Chirtoacă. La toți le-am vorbit de un candidat unic", a spus Băsescu în exclusivitate la „Forum" de la postul de radio Vocea Basarabiei.

Fostul șef de stat mai susține că în urma acestor întrevederi a avut un sentiment de regret:

Am văzut și atacurile din partea partidului domnului Ghimpu, cu minciuni incalificabile privind legăturile PUN-ului și ale mele cu domnul Plahotniuc. Eu nu-l cunosc pe omul ăsta. Sunt martori la discuția mea cu domnul Chirtoacă, în care i-am spus: hai să discutăm. PUN-ul este dispus să susțină candidatul vostru, dacă aveți un candidat performant. M-am întâlnit a doua zi cu Chirtoacă pe scenă în PMAN, l-am întrebat dacă au luat o decizie și mi-a spus că încă nu. Dar nu m-au mai căutat de atunci. În schimb, și-au anunțat candidatul".

Ascultă emisiunea integrală, accesând AICI!