Procuratura Generală CRITICĂ imaginile video publicate de Usatâi cu privire la moldovenii ținuți ostatici de Afganistan

Autorităţile Republicii Moldova întreprind de mai mult timp acţiuni pentru rezolvarea situaţiei vizând cei doi cetăţeni moldoveni, ţinuţi ostatici în Afganistan.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, cazul este unul cu particularităţi specifice, care presupune acţiuni cu un mare grad de discreţie, dar mai ales, mult profesionalism şi responsabilitate.

Unele informaţii vehiculate zilele acestea în presă de anumite persoane sunt total iresponsabile, riscă sa pună în pericol viaţa persoanelor ţinute ostatice, dar şi să compromită acţiunile aflate în desfăşurare. Este un caz care vizează vieţile unor concetăţeni şi orice fel de abordare populistă sau politică ar putea produce daune majore operaţiunilor aflate în desfăşurare. Atragem, de asemenea, atenţia persoanelor care vehiculează informaţii de natură să pună în pericol viaţa ostaticilor, asupra consecinţelor legale pe care le pot purta în cazul în care, prin acţiunile lor, vor genera o turnură negativă în acest caz", se arată în comunicat, făcându-se referință la declarațiile lui Renato Usatâi în cadrul unei emisiuni televizate. Potrivit Procuraturii Generale, autorităţile moldoveneşti au manifestat şi vor manifesta maximă preocupare pentru rezolvarea, în cele mai bune condiţii, a cazului cetăţenilor moldoveni deţinuţi în calitate de ostatici în Afganistan, punând pe prim plan grija ca vieţile lor să nu fie periclitate niciun moment.

Amintim că Renato Usatâi a publicat mai multe imagini video cu doi piloți moldoveni, luați ostatici de talibani în Afganistan încă în toamna anului 2015.