Ultima oră! CEC a stabilit data alegerilor locale în municipiile Chișinău și Bălți

Este oficial. Comisia Electorală Centrală a stabilit astăzi data alegerilor locale în municipiile Chișinău și Bălți. Scrutinul va avea loc pe 20 mai.

Precizăm că, fotoliul de primar a rămas liber în capitală, după ce Dorin Chirtoacă, suspendat din cauză că figurează ca învinuit în dosarul parcărilor cu plată, și-a dat demisia acum o lună, iar la Bălți, Renato Usatîi a renunțat la funcție înainte cu o săptămână de la anunțul edilului. Deocamdată, primarul interimar Silvia Radu nu a decis dacă va candida.

Aceasta a ajuns în funcție la sfârșitul lunii noiembrie, printr-o dispoziție emisă de Nistor Grozavu, care i-a cedat locul. Asta i-a nemulțumit pe liberali și socialiști, care au contestat numirea acesteia în instanță. Pană în prezent, doar Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și-a anunțat intenția de a se înscrie în cursa electorală și l-au înaintat în calitate de candidat pe liderul formatiunii, Andrei Năstase. Anterior, președintele PD, Vladimir Plahotniuc, a declarat ca Partidul Democrat nu va avea un candidat la alegerile locale, dar îl va susține pe Năstase sau oricare alt candidat comun al principalelor formațiuni de dreapta.