Dorin Chirtoacă a recuzat astăzi judecătorul și procurorul care instrumentează cazul său

Primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, a recuzat astăzi judecătorul și procurorul care instrumentează cazul, din motiv că nu au fost prezentate toate materialele dosarului, ci doar declarațiile lui Gamrețki și Grozavu. Astfel, ședința de judecată a fost amânată, urmând să fie examinată cererea de recuzare. Potrivit lui Chirtoacă, acest proces este inutil și fără sens, întrucât se încalcă dreptul la apărare.

„Din momentul în care o persoană acuzată de ceva nu are posibilitatea să vadă toate materialele dosarului, nu poate fi asigurat dreptul la apărare și nu poate fi derulat procesul. Lucrurile sunt total absurde, au suport și substrat politic pentru a mă scoate din primărie începând cu 25 mai anul trecut și a mă ține așa până în mai 2019, după cum se vede”, a declarat DORIN CHIRTOACĂ, primarul suspendat al mun. Chișinău.

De cealaltă parte, procurorul Dumitru Robu a declarat că apărarea înaintează cereri neîntemeiate în mod abuziv.

„Este o intenție abuzivă din partea apărării, inclusiv și din partea inculpatului, de a nu trece la fondul cauzei penale. Abuziv înaintează diferite argumente neîntemeiate, precum că la materialele dosarului nu se regăsesc careva depoziții”, a menționat procurorul DUMITRU ROBU.

Amintim că, Dorin Chirtoacă este cercetat pentru trafic de influență și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. Primarul pledează nevinovat.