Primăria Băcioi devine a 21-a administrație locală din Republica Moldova care semnează Declarația simbolică de Unire cu România

Tot mai multe localități își afirmă dorința de a se reîntregi cu România. În pofida declarațiilor amenințătoare ale lui Igor Dodon, pe lângă cele 20 primării din Republica Moldova, astăzi a mai semnat Declarația de Unire cu frații de peste Prut și consilierii de la Băcioi.

"Prin această Declarație condamnăm vehement Pactul criminal sovieto-nazist Ribbentrop-Molotov, prin care s-a produs odiosul rapt al Basarabiei și consecințele ocupației comuniste: deportări în masă a locuitorilor pașnici , foamete organizată, condamnări nejustificate la moarte, genocid și umilire oribilă a băștinașilor. Prin această Declarație relevăm dorința și voința noastră de a apropia ziua revenirii la normalitate prin Reunirea cu Țara –Mamă România.

Semnatari ai declarației sunt Primarul liberal al comunei Băcioi, Viceprimarul liberal, Secretarul interimar al Consiliului Local și 14 consilieri din cei 23 aleși, se arată într-o notă transmisă de Ionel Pușcaș, ofițer de presă al PL.