Washington Post, despre declarația adoptată joi de Parlament: Moldova va colabora cu Rusia doar în condițiile unui respect reciproc

Presa de peste ocean urmărește cu atenție evoluțiile politice de la Chișinău. Drept dovadă este declarația adoptată joi de Parlament privind condamnarea acțiunilor Rusiei, care a fost reflectată de către prestigiosul ziar american The Washington Post.

„Un moldovean de rang înalt a acuzat Rusia de implicarea în politica internă chiar pe parcursul anului electoral și a cerut Moscovei să respecte fosta republică sovietică.

Speakerul Parlamentului, Andrian Candu, a declarat pentru Associated Press că oficialii pro-europeni se așteaptă ca implicarea Rusiei să escaladeze în preajma alegerilor parlamentare din această toamnă”, scrie Washington Post.

Candu a mai spus că Moldova va colabora cu Rusia „doar în condițiile unui respect reciproc, și nu în condiția unui stat dominant și a unui stat dominat”, scrie hotnews.md.

Amintim că joi, în cadrul primei ședințe plenare a Parlamentului din acest an, deputații au adoptat o declarație prin care acuză implicarea Rusiei în politica internă, finanțarea unor partide și hârțuirea oficialilor din țara noastră.

Declarația vine drept răspuns la reacția Dumei de Stat a Rusei, care a criticat legea ant-propagandă, adoptată de Parlament în ianuarie.

 

 Foto: parlament.md