Kremlinul reacționează după ce Andrian Candu a promulgat legea anti-propagandă. Ce decizie a pronunțat Judecătoria de la Moscova

Judecătoria de Stat din Moscova a pronunțat astăzi, o decizie prin care menține hotărârea instanței din Balsamalî privind anunțarea în căutare internațională a liderului PDM, Vlad Plahotniuc.

Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că această decizie reprezintă o reacție din partea Moscovei după ce Andrian Candu, a promulgat legea care interzice propaganda rusească pe teritoriul R. Moldova.

„Este evident că rușii continuă hărțuirea cu dosare politice împotriva lui Vlad Plahotniuc. Este vorba de un șantaj politic făcut într-un an electoral”, a declarat Gămurari.

În același context, purtătorul de cuvânt al PD a subliniat că, pe plan internațional, decizia Judecătoriei din Moscova nu produce niciun efect, mai ales că, anterior, Secretariatul General al INTERPOL a cerut tuturor statelor membre să nu dea curs solicitărilor venite din partea Rusiei în ceea ce îl privește pe Vlad Plahotniuc și să elimine eventualele înregistrări aflate în bazele de date naționale pe acest nume. „Putem să ne așteptăm și la alte astfel de acțiuni din partea Rusiei”, a conchis Gămurari.