Arestați pentru trafic de droguri

Liderul unei grupări criminale, precum și un membru al acesteia, au fost arestați de oamenii legii, pentru comercializare de droguri, în proporții deosebit de mari. Totodată, aceștia sunt acuzați de spălarea a nouă milioane de lei, prin băncile din Rusia. În acest scop, bănuiții au utilizat nouă conturi bancare și 160 de portmonee electronice. Substanțele narcotice erau aduse ilegal, din China, prin poștă și prin intermediul unor rute de pasageri.

”Este un grup foarte bine pregătit și infracțiunile ca atare au fost foarte bine gândite și pregătite din timp. Folosesc tehnologii informaționale de ultimă oră, au cunoștințe foarte bună în sistemul bancar financiar bancar”, a spus șeful Direcției investigarea fraudelor economice, Alexei Bacos.

Potrivit autorităților, drogurile comercializate erau sintetice iar utilizarea acestora are efecte dezastruoase pentru organism. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul liderului grupării au fost ridicate mai multe carduri bancare pe numele diferitor persoane. De asemenea, au fost confiscați peste 600 de mii de lei și aproximativ o mie de euro, precum și instrumente pentru împachetarea drogurilor și un aparat de numărat banii.

”Acesta cu dizabilități mintale executa indicațiile liderului organizației criminale, adică se ducea, ascundea, camufla drogurile. De asemenea, la indicațiile liderului au fost deschise pe numele său carduri bancare”, a precizat procurorul Lilian Bacalâm.

Totodată, oamenii legii sunt pe urmele a altor doi membri ai grupării. Unul dintre ei suferă de dizabilități, iar celălalt este fratele organizatorului. Dacă vor fi găsiți vionovați, membrii grupării riscă de la 3 la 15 ani de pușcărie.

Doi membri ai unei grupări criminale, printre care și liderul acesteia, un bărbat din Chișinău în vârstă de 30 de ani, au fost reținuți și arestați pentru comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari.

Potrivit procurorilor, în perioada anului 2017, până în luna iulie a anul curent, gruparea criminală a spălat bani în sumă de peste 9 milioane de lei, rezultați din vânzarea drogurilor, utilizând circa nouă conturi bancare și 160 de portmonee electronice.