Medicii, sub lupa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale // VIDEO

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale s-a autosesizat în urma celor două dosare de corupție care vizează mai mulți angajați din sistemul medical.

Potrivit unui comunicat al instituției, în scurt timp va fi creat un grup de lucru care va investiga acțiunile ilegale care au ieșit la iveală săptămâna trecută, dar și felul cum sunt utilizate dispozitivele medicale cu care sunt dotate instituțiile.

De exemenea, vor fi verificate datele din evidența contabilă a acestora. Săptămâna trecută, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au descins la Institutul Mamei și Copilului din capitală și au reținut pentru audieri patru medici, bănuiți de extorcare de bani de la pacienți.

În urma perchezițiilor efectuate în birourilor acestora și în safeului deținut de șeful secției, oamenii legii au ridicat aproximativ 1,5 milioane de lei.

Anterior, percheziții similare au avut loc și la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, unde au fost sechestrate aproximativ 7 milioane de lei, în diferită valută, un bun imobil şi două automobile. Printre bănuiți este și șeful secției Radiologie şi Tomografie Computerizată a Centrului Republican de Diagnosticare Medicală, Silviu Condrea.