Suspendați din funcție pe durata anchetei

13 persoane reținute la mijlocul luni iulie în urma mai multor percheziții efectuate la autogările și stațiile auto au fost suspendate din funcție pe perioada anchetei.

Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu procurorul de caz a expediat un demers în acest sens, care a fost semnat de directorul Întreprinderii de Stat „Gările şi Staţiile Auto", Sergiu Popovici.

Acum două săptămâni, CNA și procurorii anticorupție au descins în mai multe autogări din țară. În urma perchezițiilor au fost reținute 12 persoane iar altele 15 au statut de bănuit în cadrul cauzei penale. Printre aceștia sunt șefi de filiale, dispeceri, controlori, dar și responsabili de verificarea transportului național și internațional.

Potrivit oamenilor legii șoferii erau obligați să transmită casierilor bani pentru a fi scutiți de controale. În urma acestor acțiuni, lunar, bănuiți colectau și până la 1,5 milioane de lei.

În schemă ar fi implicați și angajații de la camera de păstrare a bagajelor, care ar fi perceput de la călători bani pentru depozitarea bunurilor, pe care și le însușeau, fără a le reflecta în evidența contabilă