Alți medici reținuți de ofițerii CNA

Descinderi la Institutul Mamei şi Copilului din capitală. Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au făcut percheziţii într-un dosar de luare de mită. În rezultat, patru medici, inclusiv şeful secţiei de Radiologie şi Imagistică, Nicolae Doni au fost reținuți. Acesta fost audiat două ore în biroul său de ofițerii CNA. Doni pledează nevinovat.

”- Sunteți vinovat? - Nu, nu. Nimic nu s-a găsit. - Atunci au venit degeaba? - Da, da. - Unde mergeți acum? - Să iau cheile la mașină. - Pentru ce? - Să mergem la apartament”, a spus Nicolae Doni, șeful secției de Radiologie și Imagistică.

La scurt la fața locului și-a făcut apariția avocatul acestuia.

”Vă rog să păstrați prezumția nevinovăției, persoana la moment este nevinovată și când o să comunicați în presă, asta să comunicați.”

Administraţia spitalului susţine că va colabora cu oamenii legii.

”Ce pot să vă spun este că administrația va colabora cu Centrul Anticorupție și cu rezultatele o să vă informăm”, a precizat Sergiu Gladin, directorul Centrului Mamei și Copilului.

Potrivit unui comunicat al CNA, șeful secției Radiologie și Imagistică ar fi organizat o schemă de extorcare de bani de la pacienți, prin intermediul angajaților săi. Plățile erau pretinse de la persoanele care erau supuse investigațiilor în regim prioritar, fără programare prealabilă. Aceștia cerea de la pacienții între 200-500 de lei, pe zi fiind programați până la 40 de bolnavi. CNA a publicat imagini surprinse cu camera ascunsă în care se vede cum medicii lua bani de la pacienții.

”La moment se efectuează acțiuni de urmărire penală în mai multe birouri din cadrul Insitutului Mamei și Copilului, nu putem să vă spunem detalii facem percheziții. Avem o cauză penală pe acțiuni de corupție și mai mai multe detalii nu vă putem oferi”, a spus ofițerul CNA Ilie Cebotari.

Acum câteva zile, șapte lucrători medicali au fost reținuți pentru corupere pasivă și abuz în serviciu, inclusiv șeful secție Radiologie și Tomografie de la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, Silviu Condrea în urma unor descinderi la această instituție, dar și la mai multe clinici private. În urma perchizițiilor au fost ridicate aproape şapte milioane de lei.