Percheziții la mai multe spitale din Capitală: Şapte angajaţi din sistemul medical din ţară au fost reţinuţi de CNA

Actualizare: Şapte angajaţi din sistemul medical din ţară au fost reţinuţi de CNA şi procurori în urma unei operaţiuni de documentare a faptelor de corupţie comise de către un grup de medici, asistenţi şi reprezentanţi ai unor clinici private. Aceştia ar fi instituit o schemă infracţională de estorcare a banilor de la pacienţii asiguraţi pentru a-i supune investigaţiilor imagistice şi de tomografie computerizată.

Potrivit materialelor cauzei, şeful secţiei imagistică şi tomografie computerizată din cadrul Centrului republican de diagnosticare medicală ar fi organizat o reţea de medici din instituţiile medicale de stat şi din clinici private, prin intermediul cărora oferea servicii contra cost pacienţilor. În urma înţelegerii prealabile, medicii trimiteau pacienţii pentru investigaţii tomografice, ocolind programările corespunzătoare. Astfel, pacienţii ar fi achitat banii direct şefului Secţiei imagistică şi tomografie computerizată, fără ca sumele să fie reflectate în evidenţa spitalului, iar medicii care „furnizau pacienţi" ar fi fost remuneraţi pentru fiecare om cu o parte din banii primiţi.

În cadrul dosarului, au fost documentate în jur de 100 de episoade în care s-a stabilit complicitatea a cel puţin 13 medici şi alţi angajaţi medicali din cadrul Centrului republican de diagnosticare medicală, Institutului de ftiziopulmunologie, Dispensarului cardiologic şi unor clinici private.

În prezent, operaţiunea continuă

__________________________________

Actualizare: A fost reţinut şeful Secţiei radiologie şi tomografie computerizată a Centrului republican de diagnosticare medicală. Acesta urmează să fie escortat la sediul CNA pentru audieri.

În aceste clipe, au loc percheziţii şi la Institutul de ftiziopulmunologie, dar şi la filiala unei bănci comerciale din capitală.

__________________________________

Percheziţii la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală din Capitală, dar și la mai multe clinici private. Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie au descins în secţiile de Radiologie şi Tomografie Computerizată. Ofițerul CNA, Ilie Botnari a menționat că în acest dosar sunt vizați cinci persoane, medici, asistenți, dar și șefi de secții.

Potrivit anchetei, aceștia impuneau pacienții să facă mai multe investigații decât era necesar, iar pentru asta erau nevoiți să achite o anumită sumă de bani, care nu erau reflectați în evidența contabilă.

Vom reveni cu detali.