Noi detalii în cazul ofițerului CNA reținut de colegii săi; Are legături cu Marian Lupu

Ofițerul Centrului Național Anticorupție (CNA) reținut, pentru 72 de ore după ce, dintr-un dosar pe care-l gestiona au dispărut mai multe probe este Cristian Richicinschi, fiul lui Iurie Richicinschi, care a ocupat în ultimii ani mai multe funcții importante în stat, el fiind consilierul democratului Marian Lupu, în perioada în care acesta deținea funcția de președinte interimar al R. Moldova, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, dar și director adjunct al Serviciului Pază și Protecție de Stat.

Identitatea persoanei reținute a fost confirmată pentru ZdG de Angela Starinschi, purtătoarea de cuvânt a CNA. Conform altor informații obținute de ZdG, probele care ar fi fost sustrase de ofițerul CNA din dosar erau, de fapt, … aproximativ 50 de mii de euro și 1 kg de aur. 

Vineri, 25 august 2017, într-un comunicat de presă al CNA se menționează că un anchetator CNA care și-a depus demisia a ajuns să fie anchetat de foștii săi colegi după, ce în timpul verificării actului de predare a dosarelor pe care le gestiona, s-a constatat că lipsesc mai multe probe și că, deja fostul ofițer, a fost reținut pentru 72 de ore. „Pentru clarificarea cazului a fost iniţiată o cercetare de serviciu şi a fost sesizată Procuratura Anticorupţie. Pe fapta descrisă a fost pornită o urmărire penală, iar persoana a fost reţinută pentru 72 de ore. Direcţia securitate internă a CNA va acorda asistenţa necesară procurorilor pentru a examina cazul sub toate aspecte”, este scris în comunicatul CNA.

 

Continuarea investigației, pe Ziarul de Gardă!