Primeau până la 550 de euro pentru o teză de licență sau masterat

Primeau până la 550 de euro pentru o teză de licență sau masterat, iar pentru un examen se „mulțumeau" și cu 1500 de lei. Este „afacerea" unei rețele formate din aproximativ 60 de persoane, printre care lectori din cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei, dar și oameni din afara instituției.

Șase profesori și trei intermediari au fost reținuți, marți, de ofițerii CNA pentru 72 de ore. Aceștia au efectuat mai multe percheziții în cadrul instituției de învățământ, birourile, dar și la domiciliile bănuiților. Unul dintre suspecți a recurs la un gest disperat pentru a scăpa de probele incriminatorii.

Din imaginile surprinse de procurorii CNA se vede cum acesta deschide ușa de la balcon și transmite unei persoane din apartamentul vecin o cutie, în care, potrivit anchetatorilor, se afla o sumă mare de bani.

Rectorul ASEM, Grigore Belostecinic nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația, însă, potrivit CNA, conducerea instituției și-a arătat disponibilitatea de a coopera cu ancheta.