Au pus la cale o schemă întreagă de spălare a banilor și evaziune fiscală

Au pus la cale o schemă întreagă de spălare a banilor și evaziune fiscală, iar acum riscă să-și petreacă următorii șase ani după gratii. Vorbim despre trei persoane cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, din conducerea mai multor companii, care ar fi efectuat vânzări fictive, eschivându-se de la plata impozitului pe venit în valoare totală de un milion de lei.

Totodată, prin intermediul aranjamentelor încheiate tacit între cinci societăți comerciale, aceștia ar fi spălat bani în sumă de 7 milioane de lei. Învinuiții au fost reținuți pentru 72 de ore.

Urmare a celor 10 percheziții efectuate la domiciliile, oficiile și automobilele suspecților, au fost ridicate mai multe ciorne, contracte, acte de achiziție și facturi fiscale.

”Aceștia, falsificând acte de achiziție din numele unor persoane fizice care dețin cote de teren agricol - unii nici nu cunoașteau sau, în general, pe terenurile agricole pe care le dețin nici nu crește floarea-soarelui. Cumpărau floarea-soarelui contra banilor cash, ulterior dându-le un aspect legal mărfurilor procurate – întocmeau actele de achiziție și deja se făceau livrări dintr-o companie în alta pentru a ascunde urmele”, a spus procurorul Mariana Cazacu.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 6 ani de pușcărie sau amendă de până la 267.500 de lei, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții pe un termen de la 2 la 5 ani.