Polițiști reținuți pentru mită // VIDEO

Cereau banii de la conducătorii auto sub pretextul că aceștia au urcat băuți la volan. Trei polițiști din Bălți au fost reținuți pentru 72 de ore de procurorii anticorupție, fiind acuzați de corupere pasivă. Potrivit anchetei, oamenii legii stopau automobilele la intrare într-o localitate din raionul Fălești.

Agenții de patrulare invocau faptul că șoferii ar fi condus în stare de ebrietate. După mai multe „negocieri" și discuții aprinse, în care utilizau și un limbaj licențios, polițiștii cereau de la aceștia sume între o mie și 10 mii de lei pentru a nu le întocmi procese verbale.

Potrivit procurorilor, în urma perchezițiilor efectuate în automobilele de serviciu, oficiile și apartamentele suspecților, au fost ridicate atât sume de bani, cât și alte probe care confirmă comiterea faptelor de corupție.

Dacă vinovăția lor va fi dovedită, aceștia riscă până la 10 ani de închisoare, amendă de până la 400 de mii de lei și privarea dreptului de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de la 7 la 10 ani.