Dorin Chirtoacă, rămâne în arest la domiciliu

Magistrații Curții de Apel Chișinău, au respins astăzi, recursul avocaților lui Dorin Chirtoacă. Astfel, primarul suspendat din funcție rămâne în arest la domiciliu. Totodată, edilul spune că în dosar nu apar probe noi, iar acuzațiile procurorului privind intimidarea martorilor sunt niște aberații.

Curtea de Apel Chișinău a dispus ca Dorin Chirtoacă să rămână în arest la domiciu. Decizia l-a nemulțumit pe edil.

„Deciza este inexplicabilă și nu văd cum poate să aibă o motivație legală. Procurorul afirmă că „puteți influența martorii”. Asta este o absurditate, în primul rând aceștia nu sunt martori ci persoane învinuite, nu au cum să fie martori dacă sunt învinuiți. Cum i-aș putea influența? Dacă eu am emis dispoziții de suspendare, asta iar putea influența în mai rău să vorbească despre mine, e lipsit de logică invocarea dispozițiilor respective, astea fiind argumente pentru a mă menține în arest preventiv”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă are statut de învinuit în dosarul parcărilor cu plată. Tot în acest dosar, judecătorii au decis să-l suspende din funcția de primar general al capitalei, însă decizia finală urmează să fie dată de magistrații Curții Constituționale. Președintele PL Mihai Ghimpu, dar și mai mulți membrii ai acestui partid, au declarat de nenumărate ori că dosarul este unul fabricat la comandă. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.