Prima ședință de judecată în cazul lui Shor, amânată. Vezi din ce cauză!

Ședința de judecată la Curtea de Apel Cahul, în care urma să fie examinat dosarul primarului de Orhei Ilan Shor, a fost amânată. Asta pentru că avocații inculapatului și procurorul din Chișniău nu s-au prezentat la proces, pentru că Ilan Shor s-ar fi îmbolnăvit.
Astfel, s-a decis ca dovezile care confirmă că Shor ar avea probleme de sănătate să fie prezentate la următoarea ședință, planificată să aibă loc pe 23 mai.

Ilan Shor a fost condamnat la sfârșitul lunii iunie anul trecut la șapte ani şi şase luni de închisoare, în penitenciar de tip semiînchis, de către Judecătoria Buiucani. Instanța a dispus atunci eliberarea lui Shor din arest, cu menținerea lui sub control judiciar până la pronunțarea unei sentințe definitive în acest caz.

Procurorii au cerut 19 ani de închisoare, motivând că acuzatul ar fi cauzat un prejudiciu de cinci miliarde de lei Băncii de Economii.
Mai exact, Shor este învinuit că, în 2014, ar fi obţinut prin înşelăciune peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care i-a spălat prin intermediul a zeci de companii off-shore.