Ministrul Justiției al României, Tudorel Toader, vine joi la Chișinău

Ministrul Justiției al României, Tudorel Toader, vine la Chișinău. Oficialul va participa la conferință internațională prilejuită de Centenarul Marii Uniri: ,,Revenirea Basarabiei în spațiul juridic românesc."

Evenimentul se va desfășura în perioada 22-23 martie, la Academia de Științe a Moldovei și va reuni atât academicieni cât și oameni politici de pe ambele maluri ale Prutului. Potrivit organizatorilor, cu această ocazie, la Chișinău va sosi și ministrul Justiției al României, Tudorel TOADER, prof. univ. dr. Rectorul Universității ,,Al. Ioan Cuza" din Iași. Programul conferinței include expoziții de fotografii, lansări de carte, dar și cumunicări științifice. Iată câteva titluri:”

Premise și necesitatea unirii Basarabiei cu România, Românitatea dreptului - componenta determinantă a identității naționale, Unificarea legislativă a Basarabiei cu cea din vechiul regat – o consecință a unirii politice, Perspective în evoluția instituțiilor juridice românești după unificarea teritorială și legislativă.”

Printre organizatori se numără Academia de Științe a Moldovei, Institutul de Cercetări Juridice și Politice, Academia Română, Institutul de Cercetări Juridice ,,Acad. Andrei Rădulescu" al Academiei Române, Asociația ,,Promo-Lex", Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept, Universitatea București, Facultatea de Drept, Institutul Cultural Român ,,Mihai Eminescu", Chișinău.