Recrutau tinere şi le impuneau să se prostituieze. Patru persoane, condamnate

Patru membri ai unui grup criminal organizat au ajuns după gratii, fiind găsiţi vinovaţi pentru trafic de fiinţe umane, trafic de copii şi proxenetism.

Liderul grupării criminale a fost condamnat la 18 ani de detenţie, iar complicii acestuia - la câte 5 ani de închisoare, cu suspendare.

Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2014 - 2015, capul grupării, care este cetăţean român, aflându-se pe teritoriul RepubliciiMoldova, României şi Spaniei a creat un grup criminal. Aceştia identificau tinere cu o stare materială precară, le perfectau actele, le transportau în Spania, unde le înlesneau practicarea prostituţiei în câteva cluburi de noapte.

Astfel, în acest interval de timp, prin înşelăciune, inculpaţii au recrutat opt tinere din Republica Moldova, printre care şi o minoră, cărora le-au procurat bilete la cursa aeriană Chişinău – Barcelona, după care le-au adăpostit şi forţat să se prostitueze timp de 3 luni în cluburile de noapte din oraşele Tarragona şi Salou din Spania.

Procurorii au contestat sentinţa, fiind nemulţumiţi de recalificarea faptelor a doi dintre inculpaţi din „trafic de fiinţe umane” în „proxenetism” - articol care prevede o pedeapsă mai blîndă. Concomitent, procurorii insistă şi pe confiscarea imobilului utilizat de inculpaţi la comiterea infracţiunilor.