Bolboceanu rămâne încă 30 de zile în arest

Iurie Bolboceanu, fost deputat al PDM, care este vizat într-o cauză penală ce ține trădare de patrie și spionaj, va mai sta încă 30 de zile de arest în izolator. 

Potrivit procuraturii, acesta a cules și a livrat în perioada 5 octombrie 2016 – 17 martie 2017, informații de interes național, pasibile de a fi utilizate în dauna intereselor Republicii Moldova. 

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, exercitată de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu colaboratorii Serviciului de Informații și Securitate, s-au stabilit elemente certe ale acțiunilor unui serviciu străin de spionaj, exprimate prin efectuarea întâlnirilor sistematice și clandestine, aplicarea metodelor și tehnicilor speciale de contrafilaj, utilizarea canalelor securizate și ascunse de legătură, oferirea recompenselor bănești pentru însărcinările efectuate.

Dacă va fi găsit vinovat de comiterea infracțiunii de care este acuzat, Bolboceanu riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 12 la 20 de ani.

Fostul deputat se declară însă nevinovat.