Raport al Băncii Mondiale: Republica Moldova este peste România în ceea ce privește climatul de afaceri

Climatul de afaceri din Republica Moldova este mult mai favorabil decât cel al României, se arată într-un raport al Băncii Mondiale, dezvăluit de ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, în cadrul Forumului Topul Național al Firmelor Private.

Șeful diplomației americane în România a remarcat că Republica Moldova este peste România în topul realizat de Doing Business, un clasament care reprezintă cartea de vizită a climatului investițional. Ierarhia este formată din indicii monitorizării mediului de afaceri efectuate de Banca Mondială.

"Un raport publicat acum câteva zile de Banca Mondială privind climatul de business nu doar în România, ci în toate țările din lume, arată că unele țări și-au îmbunătățit poziția, inclusiv, spre surprinderea mea, Republica Moldova, care este acum cu puțin mai sus decât România în ceea ce privește abilitatea țării și a companiilor de a face operațiuni aici și a se bucura de un mediu favorabil. Faptul că Republica Moldova are o poziție mai bună decât România este un lucru care pe mine m-ar îngrijora", a notat oficialul american.

Țara noastră a urcat până pe poziția 23 în această listă ierarhică, după ce anterior se regăsea pe poziția 44.