Oamenii de afaceri sunt susținuți de stat // VIDEO

Ultimele reforme aprobate de autorități pentru mediul de afaceri va permite ca agenții economici să se dezvolte. Declarația aparține ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, care a avut, luni, o întrevedere cu reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii. Aceștia au fost informați despre beneficiile noii reforme fiscale, precum și despre reducerea presiunilor din partea autorităților.

„Avem deja un număr mai mic de organe de control, avem ghișeu unic care a fost lansat luna trecută și adițional, am venit cu acest pachet de legi, care vin în ajutorul businessului", a spus ministrul.

„Parlamentul a votat diminuarea cu cinci puncte procentuale a cotei la asigurări sociale achitate de angajatori în sectorul corporativ. Pentru agricultură în prezent avem 16 procente, dar va fi 12%", a dăugat Ion Chicu, secretarul de stat al Ministerului Finanțelor.

La rândul lor, oamenii de afaceri au salutat noua reformă.

„Mă bucur tare mult că deja, firma noastră nu prea mare, e micuță, 3-4 ani, dar sunt schimbări. Sunt schimbări și la toți mă laud că Inspectoratul Fiscal este deja online, este posibil de a lucra omenește de acasă, de a da dările de seamă, de a nu sta în rând".

Recent, Parlamentul a aprobat un proiect de lege, care prevede că agenții economici vor fi iertați de plata amenzilor și penalităților de întârziere în cazul achitării impozitelor și taxelor până la 10 decembrie 2018. Mai mult, se va majora pragul pentru evaziunea fiscală privită ca infracțiune, de la 75 de mii de lei, cât este în prezent, la 300 de mii de lei.