A fost dată în exploatare ”centura” Ungheniului; Drumul de ocolire va face legătura directă cu punctul vamal Sculeni

Călătorii mai rapide și mai sigure. Asta datorită unui drum de ocolire a orașului Ungheni, care a fost inaugurat oficial vineri. Șoseaua se întinde pe o distanță de aproape opt kilometri, iar construcția acesteia a fost finanțată de Uniunea Europeană. Proiectul include un drum cu două benzi cu sens unic și câteva drumuri adiacente.

„Cunoașteți că infrastructura este una dintre cele trei priorități ale Guvernului pe care îl reprezint. A fost greu, au fost obstacole, au fost întârzieri. La fel este și drumul nostru spre UE – lung, complicat, sinuos și poate uneori vi se pare că nu mergem bine. Însă noi am ales acest drum așa cum este”, a menționat premierul Pavel Filip.

Potrivit Executivului, datorită șoselei de centură se vor reduce numărul de ambuteiaje, se va micșora poluarea și va îmbunătăți astfel calitatea vieții pentru cei 35,000 de locuitori ai orașului Ungheni și ai satelor vecine.

 „Șoseaua de centură a fost construită pentru voi, cetățenii Republicii Moldova. Noua șosea de centură va îmbunătăți conexiunea cu frontiera Uniunii Europene, reducând distanța cu 11 kilometri, va consolida legătura cetățenilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană”, a spus șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko.

Proiectul a costat 670 de milioane de euro și a fost finanțat cu sprijinul Uniunii Europene, a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, a Băncii Europene de Investiții, dar și a altor parteneri externi.

Foto: Agora.md