Guvernarea anunță majorarea salariilor primarilor și ale angajaților din Administrația Publică Locală cu până la 50%

Primarii din R. Moldova, dar și tot personalul Administrației Publice Locale (APL) vor primi salarii mai mari începând cu luna august curent. Salariile aleșilor locali, precum și ale tuturor angajaților primăriilor vor crește cu până la 50 la sută, informează ziarulnational.md.

O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Partidul Democrat (PD) și a fost anunțată după ședința săptămânală a formațiunii de către vicepreședintele democrat, Vlad Cebotari.

„Noi am identificat soluții pentru a majora cu până la 50 la sută salariile primarilor și tuturor angajaților din cadrul APL. Această creștere va fi aplicată chiar din luna august. Banii au fost bugetați, iar Parlamentul urmează să aprobe această majorare în două lecturi. Pentru acest an, banii vor fi din bugetul de stat”, a explicat Cebotari.

Cebotari a mai adăugat că guvernarea va majora și salariile cadrelor didactice și ale medicilor, precum și ale personalului tehnic din aceste domenii. „Din septembrie, vor crește și salariile cadrelor didactice cu 8,5%. Știm că nu e o creștere mare, dar vom veni cu soluții sustenabile pentru a realiza creșteri salariale pe măsură”, a conchis vicepreședintele PD.