Cheltuielile Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” vor fi optimizate

Cheltuielile Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova" vor fi optimizate, iar edificiile stațiilor feroviare vor fi păstrate în regim conservat. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi la Ședința Guvernului.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în urma intrării în vigoare a documentului, CFM va economisi circa 20-25 milioane de lei anual. De asemenea, punctele feroviare de oprire vor fi deschise și menținute corespunzător, respectiv trenurile de pasageri vor continua oprirea în stațiile feroviare, iar angajații CFM vor fi transferați la alte stații. „Procesele de control și monitorizare a traficului feroviar vor fi automatizate. Călătorii vor putea procura tichetele feroviare în tren sau prin intermediul aplicațiilor electronice", a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii.

În același timp, proiectul prevede că, în cazul în care în urma conservării stației feroviare va fi suspendată circulația trenurilor de pasageri și în localitate nu va fi alternativă de transport public, autoritățile publice centrale în comun cu autoritățile publice locale vor fi obligate să întreprindă măsuri privind asigurarea cetățenilor cu transport rutier.