Ministrul Economiei și Infrastructurii a inspectat autogările. Ce le-a cerut Gaburici șefilor de la Transporturi

Mai multe unități de transport auto în perioada sărbătorilor pascale. Asta le-a cerut ministrul Economiei și Infrastructurii responsabililor de la Transporturi. În cadrul unei inspecții efectuate de Chiril Gaburici la Î.S. „Gările și Stațiile Auto”, oficialul le-a solicitat responsabililor să verifice mai riguros starea tehnică a autobuzelor, să sporească numărul de curse, preponderent în perioada Paștelui Blajinilor, și să doteze unitățile de transport cu centuri de siguranță.

În aceste zile, fluxul de călători este mult mai mare decât în zilele obișnuite. De aceea, solicit să fie majorat numărul unităților de transport, astfel încât oamenii să poată ajunge la destinație în siguranță. Totodată, cer să fie verificată starea tehnică a mijloacelor de transport. Autocarele și microbuzele trebuie să corespundă standardelor, să fie curate, iar serviciile oferite călătorilor să fie calitative, a conchis Gaburici.

Totodată, Gaburici a solicitat informații despre numărul de localități care nu au transport public până în centrele raionale. Oficialul a cerut ca, de sărbători, să fie facilitat accesul tuturor oamenilor în oricare dintre localități.