Serviciul Vamal, pregătit pentru a face față fluxului majorat de călători

Sărbătorile pascale reunește moldovenii acasă. Deși numărul celor care traversează frontiera a crescut esențial în această perioadă, autoritățile dau asigurări că sunt pregătite pentru a face față fluxului majorat de călători. 

Șeful Poliției de Frontieră a anunțat că a sistat concediile pentru angajați în perioada sărbătorilor pascale și a dispus dislocarea personalului din sediul central al autorității, în scopul menținerii regimului și informării călătorilor: „Cer operativitate în procesul de procesare a datelor și o conlucrare cu colegii din Vamă, omologii din țările vecine. Și nu uitați: un zâmbet nu costă nimic, dar oferă multe, deci dăruiți-l călătorilor, în pofida regimului de lucru alert care se așteaptă în aceste zile”, le-a solicitat Fredolin Lecari managerilor Direcțiilor regionale și celor de sectoare, în responsabilitatea cărora sunt cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei.

Potrivit Poliției de Frontieră, inspectorii au nevoie de maximum 5 minute pentru a parcurge toate etapele procedurii de identificare a persoanei și control a documentelor de călătorie.

Aceeași sursă atenționează că cel mai solicitat punct de trecere a frontierei în această perioadă este cel de la Leușeni. În 2017, în perioada sărbătorilor de Paști, a fost înregistrat un număr de 218 mii traversări a frontierei, iar cea mai aglomerată zi s-a dovedit a fi vinerea premergătoare zilei de Paști.

Tot astăzi, responsabilii de la Serviciul Vamal au anunțat că intenționează să sporească nivelul de securizare a întregului perimetru vamal al țării prin aplicarea monitorizării video pentru toate zonele de control vamal. Șeful Vămii, Vitalie Vrabie, a solicitat responsabililor să asigure monitorizarea video până pe 1 septembrie.