Compania Sumitomo Electric Bordnetze garantează 2500 de locuri de muncă după inaugurarea fabricii din Republica Moldova

Noi locuri de muncă pentru profesioniștii din Republica Moldova. Fabrica de producere a cablajelor auto Sumitomo Electric Bordnetze și-a deschis linia de producție din țara noastră.

Cu o investiție de 30 de milioane de euro, fabrica de la Orhei asigură cu locuri de muncă a aproximativ 2.500 de persoane.

Prezent la ceremonia de inaugurare a fabricii, premierul Pavel Filip, a transmis un mesaj de mulțumire celor care au depus efort pentru deschiderea acestei fabrici:

"Vreau să vă mulțumesc pentru această invitație, de a participa la un eveniment a celui mai important obiectiv economic din Republica Moldova. Vă mulțumesc că ați făcut această investiție în Republica Moldova. Este un eveniment important pentru industria Republicii Moldova, care creează noi locuri de muncă.

Cel mai important este că 2.500 de oameni vor avea posibilitatea să lucreze acasă în Republica Moldova și să nu fie în situația de a pleca peste hotare. Asta înseamnă că 2.500 de familii din Republica Moldova vor fi mai fericite. Asta însemană că 2.500 de copii vor fi alături de părinți.

Crearea locurilor de muncă este cea mai bună protecție socială pentru cetățenii noștri. Mai înseamnă și milioane de lei, contribuție în bugetul statului, asta înseamnă capacitatea Guvernului de a oferi pensii, salarii, de a investi în spitale, școli, în drumuri. Acesta este un Guvern pro-business. Vreau să aduc felicitări tuturor celor care vor munci în această companie."

Și fostul președinte al Parlamentului, Igor Corman, implicat direct în atragerea acestei investiții și-a arătat satisfacția odată cu deschiderea liniei de producție de la orhei: "Ne bucurăm de prezența ambsadorilor în Republica Moldova. Un cuvânt de mulțumire pentru compania care a ridicat această fabrică. Personal am un sentiment deosebit. Mai mulți oameni o să aibă un lucru stabil. Mizăm pe experiență și deschiderea autorităților țării pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltare. Împreună, în echipă, o să depășim toate greutățile."