S-au mobilizat pentru a-i salva viața // REPORTAJ

Toată țara s-a mobilizat pentru a salva viața cunoscutului regizor moldovean, Viorel Mardare. Acesta a fost diagnosticat acum două săptămâni cu adenocarcenom, o formă de cancer care îi afectează rinichii, plămânii și ficatul. Boala este un agresivă și avansează de la o zi la alta, iar fiecare secundă contează.

Pentru tratamentul lui Viorel sunt necesare 107 mii de euro pentru a merge la o clinică din Germania. Prietenii acestuia au lansat o campanie de colectare a banilor, iar în doar două zile s-au adunat aproape 100 de mii de euro.

”Până acum cel puțin pe platforma de colectare au donat 2 mii de persoane. Este vorba de oameni de rând, prieteni, cunoscuți, oameni de afaceri, dar și oameni care nu-l cunosc pe Viorel, dar au fost sensibilizați de această istorie. S-au trimis datele la mai multe clinici din Europa, acum se fac teste inclusiv la nivel molecular să se vadă care este cel mai bun tratament”, a spus jurnalistul Andrei Cibotaru.

Prietenii lui Viorel au rămas șocați la aflarea veștii.

”Este un băiat foarte talentat, și un băiat foarte atent la ceea ce face și face cu multă dăruire. Primul lucru când a am aflat că a afost atacat de respectiva boală a fost de găsirea unei soluții, o solidarizare a întregii comunități”, a spus regizorul Igor Cobâleanschi.

”Eu am plâns cinci minute ca un copil. Cu Viorel am lucrat în ultimii șase ani și împreună cu el am avut cele mai frumoase călătorii prin țara asta. Împreuna ca echipă de producție am văzut cele mai triste și cele mai frumoase lucruri în țara asta căutând locații, tot felul de personaje”, a declarat producătorul Dumitru Marian.

Și colegul său de liceu, Ion Luca nu a rămas indiferent. Acesta a scos la licitație o sticlă de vin din colecția sa, iar în câteva ore, un tânăr a oferit 18 mii de lei: ”Am zis că vreau să scot la licitație ce am mai special în colecția mea privată, ceva care mi-ar părea rău să beau singur și uite acestă sticlă am scos-o la o licitație publică”

Viorel Mardare a mulțumit oamenilor printr-un mesaj postat pe pagina sa de facebook care a fost intitulat "Eu nu credeam că există atâta dragoste în jur".

„ Poate Dumnezeu mi-a trimis năpasta asta ca să holbez oleacă ochii. Și să vă văd pe toți așa: frumoși, cu suflet mare. Și să vă mulțumesc din suflet pentru toate, tuturor. Despre erori am să vă povestesc când prind oleacă la puteri. Poate luni. Acum însă am rămas fără cuvinte".

Viorel Mardare are 36 de ani și a absolvit Facultatea de Jurnalism de la Universitatea de Stat din Moldova, dar și pe cea de Regie și Film la Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice. De-a lungul carierii sale, tânărul regizorului a realizat zeci de spoturi printree care "Go on fruits of Moldova". În producţie apar mai mulţi agricultori care interpretează celebra piesă a trupei britanice "Queen", "The show must go on".

Pentru a strânge suma necesară, oamenii sunt îndemnați în continuare să doneze bani. Conturile unde pot fi transferați aceștia le găsiți pe site-ul voceabasarabiei.md

În MDL:
BC "MOLDOVA AGROINDBANK" SA
COD BANCAR: AGRNMD2X
Cod Fiscal: 1002600003778
Beneficiar: Mardari Viorel
IBAN: MD25AG000000022593453241
Cod Fiscal beneficiar: 0981106021176

În EUR:
BC "MOLDOVA AGROINDBANK" SA
BRANCH CODE: AGRNMD2X
SWIFT: AGRNMD2X
Telex: 163263 AGRO MD
BENEFICIARY: Mardari Viorel
IBAN: MD89AG000000022593453253

În USD:
BC "MOLDOVA AGROINDBANK" SA
BRANCH CODE: AGRNMD2X
SWIFT: AGRNMD2X
Telex: 163263 AGRO MD
BENEFICIARY: Mardari Viorel
IBAN: MD94AG000000022593453260

Atelierul Sergiu Prodan orașul Chișinău, strada Kogălniceanu, 25, apartament 1, sau la următoarele numere de telefon +373 79900100 precum și la +373 79999833.