Mihai Burciu, premiat pentru românism cu distincția ”Meritul Bucovinei” // VIDEO

Mai multe persoane care au contribuit la promovarea culturii și identității românești în străinătate, au fost premiate de Consiliul Județean Suceava, cu distincția „Meritul Bucovinei".

Printre aceștia se numără și colegul nostru, Mihai Burciu, redactor al portalului informativ Vocea Basarabiei, care în prezent locuiește în Spania.

Mihai Burciu a fost prezentatorul emisiunii „Lumea Sportului" de la Noroc TV și este președintele primului club sportiv feminin din Republica Moldova, „Femina Chișinău".

Deasemenea, Mihai Burciu, care a fost consilier principal al ministrului Tineretului și Sportului Loretta Handrabura, a publicat revista Flacăra Olimpică, distribuită în toate instituțiile de învățământ din Republica Moldova și co-autor al Revistei Panorama Olimpică, fiind și co-autor a mai multor curicule universitare.

În ultimii ani, jurnalistul a promovat intens imaginea României și a Republicii Moldova peste tot în lume unde a avut ocazia să călătorească în vizite de lucru și personale, dezvoltând totodată mai multe proiecte media pe ambele maluri ale Prutului.

La inițiativa lui Mihai Burciu, au fost realizate zeci de acțiuni de caritate, printre care zeci de fetițe și femei au primit asistență materială și financiară.

Mihai Burciu este livențiat cu masterate în jurnalism, la Chișinău, și administrare sportivă, la Barcelona.

Evenimentul a avut loc în cadrul Galei „Luna diasporei", dedicată anului centenar.