Lipsă de oaspeți la Cetatea Soroca

Renovată, dar mai puțin vizitată. Cetatea Soroca, cea care păstrează istoria de secole a Moldovei, nu se mai bucură de vizitatorii de altădată. În pofida așteptărilor, numărul acestora a scăzut în ultimii trei ani. Potrivit autorităților locale, din luna mai au fost organizate doar aproximativ 100 de excursii.

A fost un flux foarte mare în 2015, atunci noi credeam că nu o să ajungem la sfârșit, așa de mulți. Apoi a început treptat, al doilea an să scadă, în 2017 au fost tot mai puțini, dar anul ăsta am rămas chiar frapat, foarte puțini”, a spus  directorul Muzeului de Istorie din Soroca, Nicolae Bulat.

Potrivit autorităților locale, cei mai mulți turiști vin din România, Polonia, Statele Unite și Anglia.

Sunt interesată de istorie. Iar acesta e un loc fantastic, după părerea mea. Cetatea e foarte bine păstrată”, Julie Crank - turist din Anglia.

Foarte impresionant. E fantastic ce văd aici, structură minunată. Impresionant. Îi voi îndemna și pe alții să vină aici”, Martin Wilson, turist din Anglia.

Am să le spun tuturor când voi merge acasă, le voi arăta și fotografii. E frumos”, Tamara -  turist din Rusi.

Și unii moldoveni au revenit peste ani la cetate.

Am mai fost aici cu 10 ani în urmă când încă nu era restaurată cetatea. Nu părea atât de mare înainte, acum noul acoperiș parcă îi mai adaugă volum”, Pavel - locuitor a orașului Bălți.

Turiștii au parte de un program special.