Muzeul cărții așteaptă vizitatori

Cărți vechi, exemplare rare, dar și volume care nu depășesc nouă milimetri. Toate pot fi văzute la Muzeul Cărții, inaugurat în cadrul Bibliotecii Naționale de la Chișinău. Autorii inițiativei susțin că vor să sporească astfel interesul moldovenilor pentru patrimoniul cultural al țării.

Sperăm ca acest muzeu în perspectivă va fi pus în circuitul turistic al Chișinăului și al țării și astfel să creștem numărul utilizatorilor atât la Biblioteca Națională cât și în Chișinău ca să viziteze Muzeul Cărții”, a spus directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei.

Directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, a precizat că volumele expuse fac parte din colecția păstrată în secția Carte Veche și Rară, care constituie peste 30 de exemplare. 

Vizitatorii au ocazia să se familiarizeze cu 12 compartimente, în care sunt expuse cărți îmcepând de la forma pergamentului și papirusului. MUSC 1.08 Relevante sunt și cărțile tipărite în prima tipografie privată din Moldova din anul 1747”, a spus șefa secției Carte Veche și Rară, Veronica Cosovan. 

Muzeul Cărții va fi deschis de marți până sâmbătă, de la ora 9.30 până la ora 17.00. Accesul este gratuit.