Iubitorii de muzică simfonică vor avea parte de un weekend inedit

Soliști de operă și instrumentiști de renume vor părăsi sălile de teatru și filarmonică pentru a evolua în aer liber. În perioada 15-17 iunie, amfiteatrul de la Butuceni va găzdui cea de-a treia ediție a Festivalului „DescOperă".

Astfel, în rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi vor răsuna acordurile lui Carl Orff, Giuseppe Verdi și Johann Strauss.

În primul rând, promovarea muzicii clasice și a talentelor extraordinare de care dispune Republica Moldova. De asemenea, acest festival urmărește și un alt obiectiv foarte important – promovarea obiectivelor turistice ale Republicii Moldova”, a spus Monica Babuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Ceremonia de inaugurare va debuta cu o cantată scenică, care face parte din cea mai faimoasă lucrare a compozitorului german Carl Orff – Carmina Burana.

În afară de orchestră, în afară de soliști, în afară de balet – este corul. Corul ca un personaj central și foarte important”, a spus directorul Teatrului de Operă și Balet, Svetlana Bivol. 

În cea de-a doua zi de spectacol va fi prezentată opera „Nabucco", a compozitorului Giuseppe Verdi. Iar pentru ultima zi a festivalului, organizatorii au creat o scenă pe râul Răut, acolo unde vor fi interpretate valsurile lui Johann Strauss. Ambele spectacole vor fi dirijate de austriacul Friedrich Pfeiffer.

Artistul susține că ecoul evenimentului a ajuns până și la urechile amatorilor de simfonie din statele Uniunii Europene, fapt care va aduce și beneficii financiare.

Avem reacții despre Butuceni și Moldova în presa din Austria, în presa din Germania, din Elveția. Acest fapt este fantastic! Oamenii care vin aici sunt turiști de cultură, iar ei au bani. Ei au mulți bani!”, a spus dirijorul Friedrich Pfeiffer. 

Totodată, participanții la eveniment vor putea vizita complexele rupestre creștine, muzeele și alte obiective turistice din regiune. De asemenea, aceștia vor avea parte de masterclass-uri culinare.

Prețul pentru o zi de spectacol variază între 200 și 350 de lei, iar organizatorii îndeamnă oaspeții să vină la eveniment fără copii mici.