Festival în memoria lui Anatol Dumitraș

La fel cum nu se uită prima dragoste, nu se uită nici creația cunoscutului interpret Anatol Dumitraș. Pentru a păstra veșnică memoria artistului, dar și pentru a promova tinerele talente, în satul de baștină al cântărețului, Larga, raionul Briceni, a avut loc cea de-a doua ediție a Festivalului Național de Cântec „Anatol Dumitraș".

Mai mulți copii, tineri și interpreți de renume au interpretat cele mai cunoscute șlagăre ale cantautorului. Mai mult, pentru a da culoare evenimentului, artiștii și locuitorii satului Larga, au jucat un meci amical de fotbal.

Cei care l-au cunoscut pe Anatol Dumitraș spun că vocea sa și cântecele sale vor dăinui mereu în inimile oamenilor, întrucât interpretul a dăruit neamului nostru cele mai frumoase piese.

„A fost un om minunat, cred că, nu știu dacă se mai naște odată așa un om – cumpătat, bun în familie, ca soț bun, cu toată lumea era bun. Fără dânsul e foarte greu", a spus soția lui Anatol Dumitraș - Lidia.

„Anatol a fost un om cu o inimă foarte mare. Eu deseori îmi amintesc de cuvintele lui, care spuneau că omul se alege după sufletul lui și am avut mereu o legătură așa. El mă telefona, eu îl telefonam, ne întâlneam, discutam, avea un suflet extraordinar de mare", a menționat interpretul Anatol Mârzenco.

Interpretul Anatol Dumitraș a decedat acum doi ani, pe data de 14 iunie 2016, fiind răpus de o boală incurabilă. Cunoscutul cantautor va rămâne mereu în memoria oamenilor pentru șlagărele „Dulce-i vinul", „Prima Dragoste" sau „Roata vieții".