Premii pentru muzeografi

Muzeografii au fost premiați cu ocazia zilei lor profesionale. Într-un cardru festiv, la Filarmonica Națioanlă, au fost oferite mențiuni la diverse categorii. Trofeul pentru cele mai multe evenimente remarcabile oraganizate pe parcursul anului trecut i-a revenit Muzeului Național de Artă al Moldovei.

”Mulțumesc în primul rând echipei Muzeului de Artă, suntem o chipă mică, dar care lucrăm foarte bine. Nu am fi făcut nimic dacă nu am fi fost uniți, dacă nu am fi avut o atitudine aproape ca în familie”, a menționat directorul Muzeului Național de Artă al Moldovei, Tudor Zbârnea.

Cu o mențiune pentru dezvoltarea Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală a fost apreciată Nadejda Sîrghi.

”Când eram copil în raionul Soroca, în satul Vasilcău mergeam în excursie la muzee, de acolo mi-a plăcut. Am primit astfel de premii, mai am vreo 3 sau 4, cred că”, a notat șefa biliotecii Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală, Nadejda Sîrghi.

Diplomă a primit și istoricul Ignat Cazmalî din autonomia găgăuză: ”Acest moment de festivitate este unul important în viața mea, pentru că astăzi au fost spuse foarte multe cuvinte bune despre mine și fratele meu, și despre sătenii mei din Avdarma, unde este păstrat patriomoniul cultural al satului nostru, dar și al Republicii Moldova”, a comentat laureatul.

Ziua Internațională a Muzeelor a fost instituită în 1977, la inițiativăa Ministerului Culturii și Cercetării din Franța, fiind marcată pe 18 mai.